Народжені для обіймів.
У пологовому будинку КНП ЧМПБ “Центр матері та дитини” застосовують один із основних методів виходжування передчасно народжених діток – метод «Кенгуру». Він підходить усім раннім пташкам, якщо дітки перебувають у стабільному стані та при відсутності протипоказань.
«Дитину викладають мамі на тіло, щоб вона відчувала мамине серцебиття, її тепло, тембр голосу. Важливо, щоб дитина просто відчувала свою маму. Це дуже допомагає крихіткам . Немає значення вага крихітки, вирішальним є лише стабільний стан дитинки. Виходжування починається на нашому етапі і продовжується на ІІІ етапі виходжування у Обласній дитячій лікарні». Метод кенгуру включає постійний шкірний контакт, рух матері з дитиною, її запахи, грудне молоко, розмови з дитиною, сприяє стимуляції мозку і його найкращому розвитку. Дослідження демонструють, що постійний контакт «шкіра до шкіри» при виходжуванні за методом кенгуру сприяє кращому набиранню ваги, швидкому зростанню і збільшенню окружності голови, а отже зростанню і розвитку головного мозку. За словами фахівців, такий метод – це потужний психологічний фактор для мам.
У відділення неонатального догляду новонароджених, яке функціонує з моменту відкриття пологового будинку. Надається кваліфікована консультація щодо правил грудного вигодовування та догляду за новонародженою дитиною з урахуванням особливостей періоду новонародженості.