Увага! У зв’язку з карантином лекції в “Школі відповідального батьківства” проходитимуть онлайн на платформі ZOOM, початок о 10:00 ранку. ID зустрічі 619 292 0108 пароль 1111

Все більше сучасних пар, які очікують на появу малюка, усвідомлюють, що підготовка до цієї важливої події виходить далеко за рамки покупки приданого. Пологи і материнство – відповідальні і серйозні завдання, що вимагають від батьків готовності фізичної, інформаційної та психологічної.

Ці, та багато інших, питань широко висвітлюють медичний персонал та психолог закладу в школі відповідального батьківства.

Мета функціонування школи:

  • підготовка подружньої пари до відповідального батьківства;
  • народження здорової дитини та збереження здоров’я матері шляхом консультативної адаптації до вагітності, пологів та післяпологового періоду.

Завдання школи:

  • психопрофілактична підготовка жінки до пологів;
  • адаптація жінки до вагітності та пологів;
  • підготовка чоловіка до участі в пологах, усвідомлення ним своєї ролі в процесі вагітності та пологів;
  • вироблення теоретичних і практичних навиків поведінки під час вагітності, пологів та у післяпологовий період;
  • навчання майбутніх батьків правилам догляду за немовлям.

До того ж, виховувати – не завжди давати конкретні вказівки. Часто-густо головним «виховним інструментом» є приклад батьків, їх світогляд і поведінка. Діти копіюють дорослих, починаючи з раннього віку, – їх інтонації, жести, манеру висловлювати думку, ставлення до інших людей, реагувати на зауваження, потреби і т. д. Слова батьків, їх вчинки ніби записуються у голові дитини і залишаються там на все життя, визначаючи її поведінку в майбутньому.

 Ось чому так важливо не пропустити цей вагомий етап формування людини, як її дитинство, який починається ще на рівні внутрішньоутробного розвитку. Можна діяти навмання, пливти за течією життя, сподіваючись на вдалий збіг обставин. А можна підійти до цього усвідомлено, прийняти на себе відповідальність і створювати щастя власними руками. Для цього і існує «Школа відповідального батьківства».

Графік роботи і тематика «Школи відповідального батьківства»

Заняття в «Школі відповідального батьківства» проходять з понеділка по п’ятницю о 9:30 ранку, 2 суботи на місяць – підготовка до партнерських пологів (зошит попереднього запису біля школи відповідального батьківства):

Понеділок – Внутрішньоутробний розвиток плоду;

Вівторок – Гігієна та харчування вагітних;

Середа – Пологи: три періоди пологів, методи знеболення, пологи без страху;

Четвер – Післяпологовий період, догляд за новонародженим;

П’ятниця – Грудне вигодовування;

Субота – Партнерські пологи.

Заняття в школі відповідального батьківства сприяють тому, щоб вагітні та їх партнери свідомо і з задоволенням прожили дивовижні 9 місяців, змогли налагодити взаєморозуміння і міцний контакт з малюком, відмінно підготувалися до пологів і успішного батьківства. Ми вас навчимо підготувати своє тіло, свідомість і психіку до майбутніх пологів та отримати насолоду від батьківства. Нехай підготовка до народження малюка принесе вам тільки користь і задоволення!

Завжди Вам раді!