Шановні громадяни!

Якщо Вам відома достовірна інформація стосовно порушень вимог Закону України “Про запобігання корупції”, Ви можете посприяти запобіганню та протидії корупції в діяльності працівників КНП “ЧМПБ “Центр матері та дитини” за допомогою:

– телефонної “гарячої лінії” – (0472) 71-61-98.

Режим роботи: понеділок-четвер – з 8.00 до 17.00, п’ятниця – з 8.00 до 16.00

зі щоденною перервою з 13.00 до 14.00;

– електронної скриньки – rodyuryst@gmail.com;

– засобів загального поштового зв’язку – 18030, Україна, Черкаси, вул. Чехова, 101

Інформація стосовно корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень може стосуватися випадків:

– порушення вимог фінансового контролю;

– порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;

– порушення обмежень щодо отримання подарунка;

– порушення вимог щодо обмеження спільної роботи близьких осіб;

– порушення вимог стосовно обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності;

– недотримання актів законодавства з питань етичної поведінки;

– порушення вимог, пов’язаних з організацією роботи із запобігання та виявлення корупції.

Зверніть увагу! Повідомлення про корупцію в діяльності працівників КНП “ЧМПБ “Центр матері та дитини” може бути анонімним, але його подальший розгляд можливий лише за умов наведення у ньому інформації стосовно конкретної особи та фактичних даних про протиправні діяння, які можуть бути перевірені.

Частиною другою статті 53 Закону України “Про запобігання корупції” передбачено, що особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави. За наявності загрози життю, житлу, здоров’ю та майну осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, або їх близьких осіб, у зв’язку із здійсненим повідомленням про порушення вимог цього Закону, правоохоронними органами до них можуть бути застосовані правові, організаційно-технічні та інші спрямовані на захист від протиправних посягань, передбачені Законом України “Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві”.

Повідомлення завідомо неправдивих відомостей тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством України.

Зразок форми повідомлення про корупцію https://drive.google.com/file/d/1cr4DRzjWty9Xuo12JWkPaLNdEbnkmjSV/view?usp=sharing