Відділення неонатального догляду новонароджених на 33 ліжка з 3-ма ліжками інтенсивної терапії

18030 м.Черкаси, вул.Чехова, 101
завідувач  Водоп’ян Ірина Володимирівна телефон +38 (0472) 71 61 80
E-mail : roddom101@ukr.net

Пологовий будинок  має все необхідне для якісного медичного обслуговування в галузі перинатальної медицини. Ми проводимо спостереження і надаємо медичну допомогу всім новонародженим з різною патологією, а також передчасно народженим малюкам протягом неонатального періоду.

Медична допомога для новонароджених:

– Підрозділ спільного перебування матері і дитини
– Блок інтенсивної терапії новонароджених

Переваги відділення неонатології:

– У відділенні неонатології команда досвідчених висококваліфікованих лікарів-неонатологів здійснює нагляд, виходжування, лікування та реабілітацію новонароджених, застосовуючи сучасні технології неонатальної допомоги на рівні світових стандартів.
– Пологовий будинок гарантує цілодобовий нагляд досвідченими лікарями-неонатологами і медичними сестрами.
– У пологовому будинку проводиться обов’язковий поглиблений неонатальний скринінг – обстеження усіх новонароджених дітей для виявлення розширеної низки генетичних захворювань. Величезне значення приділяється прогнозуванню, профілактиці, ранній діагностиці та невідкладній якісній медичній допомозі новонародженим в різних ситуаціях.
– Комплексна терапія, на всіх етапах її проведення, відповідає вітчизняним і світовим стандартам надання медичної допомоги.
– Усі передові технології, що застосовуються, базуються на науково обгрунтованих світових розробках в області перинатології.

Догляд за дитиною

Перший контакт дитини з батьками

Основні принципи в пологовому будинку  – максимальне спільне перебування матері та дитини, максимальна підтримка грудного вигодовування. Контакт матері та дитини починається з перших хвилин життя: лікарі прикладають дитину до грудей матері в пологовому залі, і вона залишається з мамою протягом 2 годин, потім маму і малюка разом переводять в післяпологову палату.

Фахівці відділення неонатального догляду новонароджених:

Солощенко Наталія Костянтинівна

Водоп’ян Ірина Володимирівна

Азаренко Катерина Степанівна

Козлова Інна Ігорівна

Завірюха Таміла Миколаївна

Шкляр Таїса Львівна

Тимошенко Олена Юріївна

Баранник Ірина Олексіївна