До кінця року капітально відремонтують третій поверх гінекологічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини».

Така необхідність назріла давно. Так у минулому році комісією визначено незадовільний технічний стан поверху та вирішено його повністю реконструювати. Цей проєкт ввійшов до переліку об’єктів, що фінансуються програмою соціально-економічного розвитку міста. Загальна кошторисна вартість ремонту складає більше 18 млн грн.

«Всі роботи здійснюються згідно з вимогами Національної служби здоров’я України. У нас буде прокладено нову електромережу, замінено мережі водопостачання і відведення, облаштовано сучасну операційну, післяопераційну палати й палати підвищеної комфортності для пацієнток. Після реконструкції на поверсі буде 60 ліжок; у кожній палаті буде окремий санітарний вузол, відповідно до вимог доступності й інклюзивності. Тож, можна говорити, що це буде повністю нове відділення, де наші пацієнтки матимуть можливість отримати не тільки висококваліфіковану сучасну допомогу, але й зручний сервіс. А це, до слова, в середньому понад 1,5 тисяч жінок на рік», – відзначив директор закладу Дмитро Вітренко.

На разі вже проведено демонтажні роботи, стяжку підлоги, замінено внутрішні інженерні мережі та вікна на металопластикові, посилено дверні прорізи, виконано улаштування санітарних вузлів із душовими у палатах. Крім того, у приміщенні операційного блоку виконано ремонт вентиляції та часткове облицювання стін плиткою.

Як повідомив директор медичного закладу, на разі стаціонар пологового будинку знаходиться на плановому закритті на період з 5 до 19 липня 2021 року. Згідно наказів Міністерства охорони здоров’я тут проводяться ремонти санвузлів у відділеннях та дезінфекція приміщень для профілактики інфекційно-септичних ускладнень. У цей період хворим ургентна (термінова) допомога надається в гінекологічному відділенні Третьої міської лікарні швидкої медичної допомоги, прийняття пологів проводиться за особистим вибором пацієнток, а у разі показань – в обласному пренатальному центрі.

Жіночі консультації та клінічна лабораторія пологового будинку працюють у штатному режимі.