В Україні стартував Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Його відзначають з 1 до 7 серпня. Майже 170 країн світу долучаються до заходів з підтримки та популяризації вигодовування немовлят материнським молоком.
Щороку у серпні світова спільнота відзначає Всесвітній  тиждень підтримки  грудного вигодовування, тому що саме на початку серпня 1990 року була прийнята  Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування, яку підписали Всесвітня організація охорони дитинства і 10 агентств ЮНІСЕФ. Головним завданням Тижня грудного  вигодовування є популяризація та підтримка природного вигодовування дітей як  надійного шляху до здорового гармонійного розвитку дитини, пожвавлення та відновлення частково втраченої традиції – годувати діток груддю.
В 2021 році гасло Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування звучить так: «Захист грудного вигодовування: спільна відповідальність».
Проходить акція під егідою WABA — Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячує свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.
Різні організації, що підтримують традиційне природне грудне вигодовування проводять різноманітні заходи для привернення уваги широкої громадськості до даної проблеми. Проводяться роз’яснювальні лекції для вагітних жінок, матерів-годувальниць, для персоналу пологових будинків, дитячих лікувально-профілактичних закладів тощо. За участі засобів масової інформації з’являються репортажі, замітки про користь і необхідність природного вигодовування.
Метою Всесвітнього Тижня – 2021 є акцентування уваги громадськості на цінності грудного вигодовування та популяризація здорового способу життя.
Грудне вигодовування – це ключовий елемент, який  обумовлює благополучний початок життя, рівність, розвиток, закладає основи здоров’я та розумових здібностей, є важливою складовою турботи про світ, в якому ми всі живемо.