Спека і підвищена активність сонця — не найкращі супутники вагітності на будь-якому її терміні.
Пропонуємо добірку універсальних порад від лікарів-гінекологів, дотримуючись яких, можна легше перенести період виношування малюка влітку:
💧 Нормалізуйте добовий питний баланс та харчові звички.
🙅🏼‍♀️ Відмовтеся від носіння предметів одягу, що перетягують живіт і талію.
🌳 Привчіть себе до щоденних прогулянок на свіжому повітрі. Тримайтеся подалі від автомобільних трас, ідеальне місце — парки й зелені зони.
🌤 Засмагайте до 12:00 та після 17:00, і лише в тіні. Через те, що у вагітної виробляється велика кількість естрогену, який сприяє посиленню пігментації шкіри, обов’язково користуйтеся сонцезахисним кремом, навіть перебуваючи в тіні. Не лежіть на піску або траві, орендуйте лежак. Не забувайте про сонцезахисні окуляри та головний убір. При температурі повітря понад +28 °C від походу на пляж краще утриматися.
🏊🏼‍♀️ На жаль, вода більшості міських пляжів не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, тому займатися плаванням (яке корисне на будь-якому терміні вагітності) краще в басейні.
👃🏼 При виникненні непереносності запахів, особливо в громадському транспорті, допоможе дихання через добре попрасований носовичок. Можна спробувати ароматизувати його 1-2 краплями цитрусової ефірної олії.
🏝 Якщо ви планували подорож, то краще перенести її на найбезпечніший для цього період — 19-24 тиждень вагітності. Але їхати далеко від дому, особливо з наближенням дати пологів, зі зрозумілих причин не рекомендується.

Сподіваємось ці поради хоча б трохи Вам допоможуть. Бажаємо неспекотного літа, гарного самопочуття, легких пологів і щасливого материнства! 🤗

З турботою, Черкаський пологовий будинок 💙