Декретна відпустка дається жінці, бо поєднувати догляд за малюком із роботою майже неможливо. Тим не менш, при грамотному плануванні у молодої мами залишається чимало вільного часу, який можна провести з користю.

Завдяки інтернету вам відкриті можливості всього світу як у плані отримання нової інформації, так і в плані спілкування з іншими людьми. Користуйтеся ними та розвивайтеся, а ми підкажемо вам, з чого можна почати.

🎯Навчіться чомусь новому. Зараз найкращий час, щоб втілити свої ідеї в життя. Неважливо, чи це буде пов’язано з роботою головою чи руками – підійде будь-яке заняття, яке може вас захопити та принести радість.
👩🏻‍💻Знайдіть віддалену роботу. Ця порада підійде не кожній мамі в декреті, але якщо у вас була професія, яка дозволяє працювати віддалено, ви можете знайти собі підробіток. Справа навіть не в додатковому заробітку, фріланс допоможе зберегти професійний рівень та навички для ефективної роботи.
🆕Освойте нову спеціальність. Окрім книг для мам ви можете читати у декреті матеріали з професійного саморозвитку, дивитися відеолекції, або навіть проходити онлайн курси. За кілька місяців удома ви зможете отримати нові сертифікати за відповідною спеціальністю, освоїти суміжну сферу знань або навіть розпочати заочно навчатися для здобуття другої вищої освіти.
🗺Покращіть рівень знання іноземних мов. Сьогодні є чимало способів вивчення іноземних мов: паперові самовчителі, відеоуроки, відеокурси, листування або онлайн-спілкування з носіями мови. Спробуйте подивитися фільми в оригіналі — спочатку з субтитрами, потім без них, шукайте будь-яку інформацію в інтернеті не рідною мовою, а тією, яку хочете вивчити.
🪡Спробуйте розпочати свій бізнес. Подумайте, які ваші вміння та таланти можна перетворити на маленький бізнес. Розповідайте про свої послуги в інтернеті, беріть та виконуйте замовлення, стежте за попитом, вивчайте відгуки. До кінця декрету відбудеться одне з двох: ви або зрозумієте, що ваше хобі має таким і залишитися, або отримаєте впевненість, що треба йти з роботи і ставати індивідуальним підприємцем.

І пам’ятайте – все в ваших руках, головне – бажання! 💗✨

А чим ви займаєтесь в декреті? 😇⬇️