Серед показів до госпіталізації в відділення патології вагітності є планований кесарів розтин.

Найчастіше – це вагітні з рубцем на матці, неправильним положенням плода (сідничне, ножне, поперечне, косе) та з іншими показами, затвердженими наказом МОЗ України номер 8 від 05.01.2022 р.

📆 Планований кесарів розтин виконується після 39 тижня. Але перед оперативним розпорядженням потрібна певна підготовка, тому вагітна має поступити в відділення заздалегідь. В відділенні вагітній проводять дослідження стану плода, зокрема КТГ, огляд та за показами дообстеження самої вагітної, огляд терапевта, анестезіолога, проводиться консиліум лікарів та визначається дата оперативного розродження. Обов’язковим учасником консиліуму є сама вагітна, яку лікарі детально інформують, обговорюють її конкретну ситуацію та отримують її письмову згоду на операцію. В закладі підтримуються партнерські пологи, тому вагітна отримує також інформацію про участь партнера під час операції кесаревого розтину та в післяопераційному періоді.

Під час операції після вилучення новонародженої дитини, вона контактує спочатку з матір’ю під час операції, а далі вкладається на груди батькові дитини. Як правило, кесарів розтин відбувається під знеболенням шляхом спінальної пункції, тому мати активно приймає участь в розродженні, контактує з немовлям, що є дуже важливим і позитивним моментом 🤱🏼💞

Після операції породіллі медичний персонал надає необхідну медичну допомогу для її швидкої реабілітації після оперативних пологів, набуття практичних навичок догляду за новонародженою дитиною та її адаптацією в періоді новонародженності.

📌 Виписка породіллі здійснюється на 4-5 добу при задовільному стані матері та дитини.

За програмою медичних гарантій, кесарів розтин (як і інші види пологів в нашому закладі) є БЕЗКОШТОВНИМ.

Наш медичний персонал цілодобово здійснює весь об’єм надання необхідної медичної допомоги. З радістю очікуємо на кожну пацієнтку!